1 Şubat 2013 Cuma

1 FLYRIDE helikopter turu simülasyonu... Beklenen misafirler geldi... İhsan Arslan 'la Harikalar Diyarında...

Cuma günü karneleri dağıtıp aceleyle alana gittim. allahtan uçakları 15 dk. gecikmeli havalanınca onlar inmeden ben yetişebildim. Neyse misafirler karşılandı ama hep yiğenim hadi eve dönelim anneme gidelim diyecek diye endişeli bekliyorum.
-Seni trene bindireyim mi dedim? bu tren yerin altına giriyor sonra da yerin üstüne çıkıyor olur dedi. Hatta gözleri parladı. Buna çok sevindim. Tren dediğim malum metro daha önce hiç binmediği için deneyimlesin dedim. Her şey güzel başlamışken unuttuğum bir şey vardı. Metro kalabalıklaştıkça benim yiğeni yerinden kaldırmaya çalıştılar. Bende anneannede ikna edemedik. Sonunda teyzenin birisi  ikna etti anneannenin kucağında seyahata devam etti ama suratı düştü. :)  Eve gidelim başka yere gitmeyelim diye tutturdu. Hayda ben evde nasıl oyalarım diye düşünürken Forum İstanbul durağına(Kocatepe durağı) geldik. AVM den içeri girer girmez soluğu Oyun alanında (FUNLAB eğlence alanı) aldık. Amannnn yüzünü görmeniz lazım nasıl mutlu nasıl mutlu anlatamam ohhhhh dedim içimden. İyi bir başlangıç sayılır. Oyun alanında ne istediyse oynadık. Çok eğlendi. Onu mutlu görünce bizde mutlu olduk tabi :)
  


Forum İstanbul'a yolu düşenlere kesinlikle tavsiye edeceğim yerlerden birisi  Metro çıkışından sonra buz paneti alanının yanında yer alan helikopter turu simülasyonu. Gerçekten çok güzel hazırlanmış. Yiğenimde annemde bayıldılar. Ben daha önceden Niymetim Çiçeğimle  binmiş olmama rağmen yine zevk aldım.


http://www.forumistanbul.com.tr/eglence/detay/40  bu adresin anlatımını aynen aktarıyorum ki açıklamaya aynen katılıyorum.
Bir ülkenin bütün bölgelerini kapsayan dünyadaki ilk ve tek gerçek çekimli simulasyondur. Rüzgar, yağmur, kar, dokunma gibi realistik efektlerle zenginleştirilmiş 3 boyutlu helikopter ve kara çekimlerinden oluşan bu simulasyon farklı tur seçenekleri sunmaktadır.

Türkiye Turu:
Forum Istanbul’dan kalkan helikopterinizle İstanbul Topkapı Sarayı'nda Osmanlı tarihi, İzmir Bergama ve Efes'de Antik Yunan şehirleri, Antalya Aspendos'da Gladyatörler, Kaş'da sualtı dünyası, Muğla Fethiye'nin eşsiz güzelliği, Nevşehir Kapadokya Peri Bacaları'nın efsunu, Adıyaman'da görkemli Nemrut Dağı kalıntıları, özgün mimarisiyle Mardin Şehri, Trabzon'da büyüleyici Sümela Manastırı ve Bursa Uludağ'da kayak zevkini kapsayan bir tur atacaksınız. Simulasyon boyunca zaman zaman asırlar öncesine dönüş yapacak ve tarihi mekanlarda yaşanan anlara şahitlik edeceksiniz.

İstanbul Turu:
İstanbul semalarında helikopter turu atmak bu şehri gören herkesin hayali... İstanbul Boğazı'nın parıltısı, Kız Kulesi'nin efsunu, Dolmabahçe Sarayı'nın görkemi, Ayasofya'nın ihtişamı, Topkapı Sarayı'nın gizemi, Sultanahmet'in huşusu, Altın Boynuz Haliç'in sırları, Rumeli Hisarı'nda tarih ve Mısır Çarşısı'nda kalabalıklar sizi bekliyor.  Diyor. Bende kesinlikle tavsiye ediyorum.  

Sonra yemek faslımız var tabi. En büyük korkusu obezite olan yiğenim dışarıdan kolay kolay yemek yemez. Hamburger,köfte,pizza bunlardan nefret eder. Ama nedendir bilinmez aynı kişi kolayı çok seviyor :)  Allahtan haşlanmış brokoli, haşlanmış makarna ve sade ton balığı yiyebileceğimiz mekanlar vardı. Yemek meselesinide başarıyla atlayınca evin yolunu tutttuk.  Evde de oynasın diye boya kalemleri,resim kağıtları aldık. minikago kanalını da açınca ondan iyisi yok. Ben de annemle karşılıklı kahvelerimizi yudumlama fırsatı bulduk.


Akşam annem muhtemel hava değişiminden hasta oldu. Sıcak su torbaları, sırtına vicks sürmeler, masaj yapma, ve limon tuz karışımı iyi geldi.


Sabah uyandığında iyi hissettiğin, söyledi.

1 yorum:

SÖYLENMEMİŞ NE VARSA... dedi ki...

Henüz gitmediyseniz ve İstanbul turu mu Türkiye turu mu yapalım diye düşünüyorsanız tavsiyem kesinlikle Türkiye turu. Türkiye turunda bile İstanbul daha güzel anlatılmış. Daha fazla yer demiyorum ama daha güzel olduğu net şekilde vurguluyorum.