14 Ocak 2013 Pazartesi

Geleneksel Kış Şenlikleri Başlasın :) 3. Örgü Örmek...

Ve büyük haber hayatımda ilk defa örgü örmeye başladım. Çok mutluyum ki... :D

Uzun süredir güzel bir atkı bakınıyordum kendime ama denk gelmiyordu. Bir gün ders anlatırken bir öğrencime:
"Ver bakayım o sıranın altındaki atkıyı ." dedim :)  hehehe

Bayıldım modele. tamam dedim budur.  İyide ne var bunda beğendinse beğendin. Ben örgünün A'sından anlamam. :) Kim ördüyse aynından istiyorum dedim. :) Parası neyuse hallederiz :) Malesef hediyeymiş. Ören kişide şehir dışındaymış , modelle ilgili hiç bir fikri yokmuş :( Ben de öğretmenler odasına herkese tek tek sordum bana bunu ören çıkmaz mı diye?  Çıkmadı. :(
Nergülüm gülüm ben bunun modelini de çıkarttırırım , senin için nasıl örüldüğünüde öğrenirim dedi ve dediğini yaptı. Şimdi ben örüyorum. Firketeyle örülüyor bu çevrede bulamadığımız için normal bir demir şişi eğerek kullandık. azıyı paylaşıma hazırladığım şu saatlerde 4. ve son parçasını örüyorum. Muhtemelen Nergülüm gülüm yarın birleştirmesinide gösterecek.





o kadar kolaymış ki ne diye bunca yıl korkmuşum örgüden bilmiyorum Allah bilir ben biraz uğraşsam (7 gün 24 saat kadar) bir iki yıla kalmaz dikiş makinesi denen o aletide kullanmaya başlayabilirim . Yani bilmiyorum. Hani beeellllkiiiii :)  -Ah ah şu dikiş, nakış,örgü konusunda accuk yeteneğim olaydı ne güzel olurdu :)
 
 
 
 
 

Bu Nergülüm Gülümün bana öğreteyim diye başlayıp bitirdiği atkı :( nerdeyse 5 gün oldu bitireli ...


 
 
 
 
SÖYLENMEMİŞ NE VARSA...

8 yorum:

www.hayalsepeti.blogspot.com dedi ki...

yalnız nergülünün ördüğü akı hakkaten süpermiş :) seninki de bitince çok güzel olacak gibi :) meslektaşımın böyle şeyler yapması da pek hoş :)
kolay gelsin :)

SÖYLENMEMİŞ NE VARSA... dedi ki...

Çok teşekkür ederim :) eminim benim atkım bittiğinde Nergül'ü,n yaptığından çok daha güzel olacak :P heheh ( kıskançlığın bu kadarı) Şu an hala son parçayı örüyorum. Umarım Öğlene kadar bitirebilirim :)

Unknown dedi ki...

hala bitmemiş gibi? :)

SÖYLENMEMİŞ NE VARSA... dedi ki...

bitti aslında sadece ütüleyipnfotoğraflamaya fırsat bulamadım. Karne telaşına düştüm :)

Özgür Tatlar dedi ki...

ben de kara cahil olarak hic bilmiyorum biyle seyler ama ne guzel sen baslamissin ogrenmeye.

SÖYLENMEMİŞ NE VARSA... dedi ki...

Özgür Tatlar öncelikle hoşgeldin ve değerli yorumun için çok teşekkür ederim. İnanki ben tığ ile şiş arasındaki farkı bilmeyip. Yumakların üzerinde kaç numara şişle örülebileceği bilgisinin bulunduğunu yeni öğrenmiş birisiyim. O kadar basitmiş ki bunu yapması şaka dedim ya bildiğin şaka. ;) Aslında bunu anlatabileceğim bir video hazırlayabilsem güzel olurdu ama nasıl yaparım bilmiyorum. sevgiyle kal...

AslıASLI dedi ki...

Kış şenlikleri yazı dizisinin tüm maddelerine katılıyorum :) örgü örmeyi ve tığ işini öğrendim bende. Acemi sayılırım hala ama yapmaya çalışıyorum bir şeyler. Tam bir terapi aslında.
Çok beğendim atkıyı ellerinize sağlık :)

SÖYLENMEMİŞ NE VARSA... dedi ki...

:) Teşekkür ederim Aslıcım aslında bu beğendiğin benim ördüğüm değil benim ördüğümü kısmet olursa az sonra sayfaya yükleyeceğim ;)