31 Ağustos 2012 Cuma

Sonunda Bende Yaptım…




Sonunda ben Diyetisyene gittim…  Şu ana kadar hep sağdan soldan duyduğum diyetleri uyguluyor; İnternetten faydalanıyordum. Sürekli aklımdaydı gitmek ama hep erteliyordum. Gidince ne olacak? Klasik; kibrit kutusu büyüklüğünde peynir, 5 ad zeytin, 1 dilim ekmek, ara öğünler atlanmayacak, günlük 2.5 , 3 lt. su içilecek spor yapılacak vs. bunları bende biliyorum diyordum. Ne gerek var gitmeye diye düşünüyordum. Kendim başarabilirim, başarmalıyım diyordum. Ama öyle olmadığını gördüm.

Sonunda gittim. Sıram gelmeye yakın neden bilinmez aldı beni bi heyecan J  çok saçma biliyorum neyse sonra derin bir nefes alıp girdim. Sanırım heyecanlı olmaktan ziyade kilomdan utanıyordum hatta kendimden.

Metabolizma yaşım 37 çıktı L oysa ben daha 30 yaşındayım. En çokta buna canım sıkıldı. Ama durmak yok, tam gaz devam. Vermem gereken kilo 8-10 arası L

 İnşallah başaracağım… hatta başaracağız…

Şimdi verdiği öğün listesini paylaşmak yerine orda öğrendiğim sizinle paylaşmak istediğim faydalı olabileceğini düşündüğüm birkaç bilgi vermek istiyorum. ( oy anam oy ne uzun cümle oldu :)

ü  Ekmek olarak kepek ekmek yerine tam tahıllı ekmek, Çavdar ekmeği gibi ekmekler tercih edilmeli dedi. Kepek ekmeği kansızlık yapıyormuş bu da istenilen bir şey değil.

ü  Soda yasak dedi mesela çok şaşırdım normalde uzmanlar televizyonda günde 1 şişe içilmesini doğru bulduklarını belirten açıklamalar yapıyordu. Doktorum sodanın ödem tuttuğunu söyledi.

ü  Ara öğünlerde içmeme izin verdiği kahve için mutlaka kremasız ama sütlü olmalı dedi. Sütsüz olmazmış çünkü sütsüz kahve (nescafe ya da Türk kahvesi fark etmez) kilo yapmasa da metabolizmayı yavaşlatıyormuş.

ü  Sulu yemeklerin suları rejim sırasında asla içilmemeliymiş oysa ben ne zaman rejime başlasam yaptığım ilk şeylerden biridir yemeklerin suyunu daha çok tüketmek. Artık yok ;)

ü  Günde 40 DK. Yürüyüş yapılacak ama aç karnına yapılan sporun pek faydası olmaz dedi. Yemekten 2 saat sonra ( aklımın bir köşesine yazdım. J

ü  Mantar, domates rejim yapanların dostuymuş fazla fazla yiyebileceğimi söyledi.birde haşlanmış, közlenmiş sebze kısmında serbest bıraktı.

ü  Ancak Mısır, patates, Pirinç yasaklar listesinde başı çekiyor. Hiçbir şekilde kabul değil. ( esmer yada siyah pirinçte dahil. Açıkçası buna üzüldüm çünkü biz yemek kültürümüz olarak neredeyse her yemeğin yanına pilav yaparız.) onun yerine bulgur pilavına müsade var.

ü  Ay dur dur unutuyordum  J    birde turşuyu yasakladı kilo alımını kolaylaştırırmış. L oysa ben turşuyu çok severim. ,

ü  Sürecin başında şeker ve şekerli gıdalar; cips,kola,kurabiye,kek,kızartma,kavurma,hamur işleri,börek,pasta yasak. Kilo verildikçe sağlıklı bir şekilde hayatımıza tekrar girecekler :D

ü  Domates, biber,salatalık söğüş salata SINIRSIZ :D :D :D

ü  VE EN ÖNEMLİSİNİ SONA SAKLADIM… ASLA ASLA PES ETMEYİN! İlk başlarda aksatma,sıkılma çok normal. Hele bir süre hiç aksatmadan denilenleri yapıp kilo veremezseniz yine pes etmeyin.

Rejime başlamadan önce bir boy bir portre fotoğrafımı çektim J öncesini ve sonrasını görebilmek adına. Birde yediğim içtiğim her şeyi tek tek yazdığım bir defter edindim kendime. Ev işleri dahil yaptığım hareketleri de yazıyorum :P

 

BİZ BU İŞİ BAŞARACAĞIZ…

 

Süreci sizinle paylaşacağım ;)

3 yorum:

SÖYLENMEMİŞ NE VARSA... dedi ki...

Gün itibariyle (bugün 17.günüm) ufak tefek kaçamaklar yapmış olsamda listeye genel olarak uydum şu an 2.3 kg vermiş durumdayım
Darısı isteyen herkese olsun ;) tılılı tılılı tılılı.... :D

Adsız dedi ki...

Merhaba acaba doktorunuzun ismini verebilir misiniz?

SÖYLENMEMİŞ NE VARSA... dedi ki...

Doktorum Milas İzan Hastanesi doktorlarından Diyetisyen Aydın GÜL kesinlikle tavsiye ederim. http://www.aydingul.com.tr/ buda kendi sitesi inceleyebilirsin. sevgiyle kal.