1 Mart 2013 Cuma

Bugün Benim Doğum Günüm...


      Bugün benim doğum günüm... Mevsimsel takvime göre bugün baharın ilk günü açıkçası İstanbul'da tamda bahara yakışır harika bir güneş vardı. Üç dersim vardı bugün o yüzden kendimi erkenden attım sokağa  kendimle kutladım doğum günümü; hem yalnızdım hem değil. Ben eşlik ettim bana. hiç sıkılmadık. Bunu daha sık yapmaya karar verdim.
      Önce cankurtaranda kendime harika bir öğle yemeği ısmarladım. Balık muhteşemdi. manzara harikaydı. Sultanahmet civarında cankurtaran'da  cankurtaran sosyal tesisleri var hemen yanındada öğretmen evi. her ikisinide gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim . Sosyal tesisin tek kusuru kalabalık günlerde(Güneşli olan hergün yani;) sahile yakın tarafta oturmak istiyorsanız birde bayağı beklemeniz gerekiyor. Ben erken bi saattte gittiğim için sorun yaşamadım. Ohhhh üzerinede missss gibi Türk kahvesi. Enerjiyi alınca sahile inip  kitabımı okudum. Güneş sırtımı deniz içimi ısıttı. Sonra Gülhaneye yürüyüp sarayburnunda çay içtim. Manzarayla yine aşık etti kendine bu şehir beni.
      Sonra sinemaya gitmeye karar verdim. Ne zamandır Kelebeğin Rüyasını izleyeyim diyor fırsat bulamıyordum. Fırsatımı oluşturup Forum İstanbul AVM'de aldım soluğu.  Filme yalnız giren tek kişiydim. Filmin bir yerinde şiştim diye düşünürken ağladığımı farkettim. Gerçekten farkına varamamışım. Film tavsiyelerim arasında ;) 
     Akşam yemeğimi Köfteci Ramiz'de yedim. Soslu Tavuk uuuffff şimdi olsa yine yerim. Kesinlikle tavsiye ediyorum. Bu arada salata tabağımı hazırladım bin bir emekle hangi çeşitten ne kadar alsam diye hazırladığım tabağı kasaya gelince yere düşürdüm :( Neyse utandım,özür diledim falan ama pes etmedim. Gözüm kuzu kulağında:) tekrar hazırladım. tam limon sosunu döküyordum pat! tabak yine yerde. O anki utancımı anlatamam yok yani izahati yok bunun. :) neyse bu kez üçüncü ve son defa tabağımı alıp alelacele koydum yeşillikleri sosunu da çok eklemişim. Kasada ısrarla döktüklerimi de ödemek istedim ama kabul etmediler. Teşekkür ediyorum güler yüzlü personeline.
     Çıkışta dışarı oturup latte ısmarladım kendime. Kitap finale yaklaşırken acaba katil kim diye sorgulamaya başlarken dahada heyecanlı geçti günüm bulduğum her arada (metroda,takside,kahve,çay içerken okudum. eve varmadan bu kitap bitecek işte o kadar dedim kendime ;)  ama bitiremedim. Eve vardığımda katili öğrenmiş ama sonra ne olduğunu öğrenememiştim. Kapıdan girince ışığı açıp sırtımı kapıya dayayıp yere oturdum son üç sayfayı yerde okudum. :) Sonrada kitabı bitirmiş,katili yakalatmış :P kahramanı ölümden kurtarmış olarak İç huzura kavuştum. :D 

Geceyi aldığım tek kişilik meyveli pastamın mumunu üfleyip dilek dileyerek noktaladım....


Kısaca çok güzel bir gündü.


Sevgiyle Kalın...

4 yorum:

Unknown dedi ki...

Nice nice mutlu yıllara, her gününüz böyle güzel olsun. Sevgiler :)

SÖYLENMEMİŞ NE VARSA... dedi ki...

çoookkkk teşekkür ederim. hepimiz olsun her günümüğz her anımız olsun...

Unknown dedi ki...

mutlu mutlu yılların olsun .. sevdiklerinle..

SÖYLENMEMİŞ NE VARSA... dedi ki...

Çok teşekkür ederim :) İnşallah hepimiz için güzel bir yıl olur sağlık ve huzurla sevdiklerimizle...