5 Kasım 2012 Pazartesi

Kendime Yeni bir Ben Lazım Yenilendim 1 - Dans Kursu

 
"Bundan yirmi yıl sonra yapmadığınız şeylerden dolayı, yaptıklarınızdan daha fazla pişman olacaksınız. Demir alın ve güvenli limanlardan çıkın artık.. Rüzgarları arkanıza alın, araştırın, hayal edin ve keşfedin..."   Mark Twain


İstediğim şeyleri şimdi bir bir yapma fırsatı buldum ...

Rabbime bana nasip ettiği herşey için şükürler olsun. Bunlar benim için hep hayaldi. şimdi çok yakın. yeterki inanalım kendimize fırsat verelim. Ben kendime bunu yaptım.

Gelelim ölmeden önce yapmak istediğim şeyleri paylaşmaya gerçi liste asla sonu olmayan bir liste olur  sürekli güncellemek gerekir. zira insanoğlu doyumsuz. arzularımızda şartlara bağlı olarak değişkenlik gösterebilir.

Neyse uzatmayayım. küçüklüğümden beri kendimi hep 10 parmağında 1000 marifet olarak hayal ederdim. çok iyi dans eden, güzel şarkı söyleyebilen, müzik aleti çalabilen, mesleğinde çok başarılı, elişinde becerikli, aşçılara taş çıkaracak kadar iyi yemek yapabilen, iyi bir fotoğraf sanatçısı, hatta ressam,birbirinden farklı sporla uğraşan, Uçak kulllanabilen, yamaç paraşütü yapan, buz pateni kayan, kayak yapabilen, ata binen, dalgıçlık yapan, teniste başarılı...Türkçeyi çok iyi konuşabilen, yabancı dili çok iyi olan, kendi ülkesinde  gezilecek yer bırakmayıp yurt dışınıda gezmeye başlamış, evli... mutlu... çocuklu... :) vs. vs.

yazarken bile kendime şaştım bunların hepsinde çok çok iyi olduğumu hayal eder dururdum hep...

Sonra bundan 3 yıl önce dedimki neden boş boş geçiyor zamanım madem bu kadar çok şey istiyorum ne bekliyorum...

Başladım araştırma yapmaya zira bunların çoğu zahmetli,uzun zaman emek ve para isteyen uğraşlardı. Halk eğitim Merkezleri, İsmek, Seymer gibi yerler, dernekler, ucuz, İndirimli Kurslar bir çoğunuda uygun fiyata buldum.


Dans Kursuyla başladım.  ;)

Eyüp'te  İlke Kültür Folklor Gençlik ve Spor Kulübü diye bir yer bulduk üç arkadaş gittik tanıştık gördük ki ortam çok sıcak bizi de aileye kabul ettiler. arkadaşımızdan biri halkoyunları grubuna katılırken biz modern dans grubuna katıldık.


Halkoyunları grubuna katılmadım çünkü ortaokul ve lisede toplam 6 yıl oynadım, öğrendim, yarışmalara katıldım.
 
Tuncay VURAL ve İnci VARDAR hocalarımızla beraber inanılmaz güzel vakit geçiçerek öğrendik. Dans ederken hiç yorgunluk hissetmeyenlerdenim. haftanın tüm yorgunluğunu alıyordu. ders bitiminde öyle hemen eve gitmiyorduk hep beraber mangal partileri, yemeğe çıkmalar farklı aktivitelerle dostluğumuz daha da pekişiyordu. ahhh ahhhh nasıl da özledim şimdi şu satırları karalarken. Bildiğin aile gibiydik.
 
Neyse gelelim modern dansa; "Modern Dans, bir şeyleri kalıplar içinde görmek yerine,  sadece kalıpların kırılması fikriyle yola çıkmayıp , özüne yoğunlukla Baleden ,müzikten,tiyatrodan , kısacası sanatın her dalından her parçayı alarak yaratıcılığın enginliği içinde birbirine harmanlamak"  (alinti)

Bu dans kursunda;
Salsa, Rock'n Roll, Pop gibi farklı dans çeşidini bir arada öğreniyor, kareografı yapılarak sene sonunda sahnede sunma şansı buluyoruz. ( size yıldız olma şansı tanıyor )

daha uzun yıllar gitmek isterdim ama sırada bekleyen bir sürü hayal vardı. bir sezonla yetindim .  





4 yorum:

X madame dedi ki...

beni de silkeler misin kendime gelip adım atayım :)

SÖYLENMEMİŞ NE VARSA... dedi ki...

tabi X madame ne istediğini söyle belki benim listemde de vardır beraber adım atarız belli mi olur :)

Şu an hayat o kadar anlamlı ki benim için. Ayağım kırık olduğu için neredeyse 2 aydır yürüyemiyorum. ondan önce bir operasyon geçirmiştim ayaklanmam 2 ayı buldu. Çok geç kalmış gibi hissediyorum. Şu an sadece yürüyebilmeyi istiyorum. O yüzden değerliyim ;) Hadi geciktirme isteklerini ;)

X madame dedi ki...

Gecmis olsun canim umarim en kisa zamanda sagligina kavusursun... ama sen yurumeye baslamadan kosmaya baslamissin bile tebrikederim

SÖYLENMEMİŞ NE VARSA... dedi ki...

Çok teşekkür ederim iyi dileklerin için :) inşallah koşacağım günler yakında