20 Nisan 2012 Cuma

Müze Gezdiren Tek Kart "Müze Kart"

       Sağlık sorunlarımdan folayı sık yazı yazamıyorum  Fırsat bu fırsat :)

        Müze Kart bayılıyorum sana :) 
       Bu ay arkadaşlarla Türk İslam Eserleri Müzesi'ne gidelim dedik. Ben bayılırım müze gezmelerine :) Neyse Giriş ücreti 10 TL .Hadi canım çok pahalı :(  Vaz geçelim mi geçmeyelim mi derken... Girişte kocaman afiş "Müze Kart" diye. Biz de sürekli konuşuruz şu müze kartı alalım alalım diye ama nerden,nasıl alınır çok bilgimiz yok.  Sorduk soruşturduk artık birok müze girişinde bu kart alınabiliyormuş. Gereken ise fotoğraflı bir kimlik belgeniz ile birlikte Müzekart Satış Noktalarına
 internet üzerinden yada Mobil Satış İstasyonlarından  birine başvurmak...   ( Ayasofya Müzesinin önünde Mobil satış istasyonu bulunuyor.) Ücretide uygun eğer indirimli karttan alınacaksa(şehit yakını,öğretmen,öğrenci vs.  Personel kartı, öğrenci kimliği hatta İndirimli akbilimizi göstererek alabiliyoruz bu kartı.Ben öyle yaptım.  Ohhh kebap  :) 10TL giriş ücreti vereceğimize 15 TL ücretle müze kart aldık tam 1 yıl boyunca Müze kartın geçtiği tüm müzelere indirimli giriş yapmaya hak kazandık. Ayrıca bir çok müzede giriş ücreti ödemek için uzayan kuyruklardanda kurtulduk. bknz: Topkapı Müzesi :)  
     Bu kartla T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı 300'ü aşkın müze ve örenyerini dilediğiniz kadar gezebiliyormuşuz.          
    
     Madem bir müze kartımız var o zaman kendimize bir zaman dilimi oluşturup Müze müze gezelim diye konuştuk ama biraraya gelemedik bir türlü. Ben tek başıma gezdim müzeleri onuda bir başka yazımda daha ayrıntılı şekilde anlatmak istiyorum.

     Demem o ki mutlaka edinin bu karttan. İnsanın yanından geçerken aklına aniden hadi şu müzeye gidelim diye geçebilyor  yada hiç ummadığınız bir müzenin girişinde sıra olmayabiliyor ve fırsatı değerlendirmek gerekiyor ;)

     Not: İndirimli müze kart 15 TL, normali 20 TL birde fiyatı 50TL olup birçok müze,sergi,tiyatro gibi farklı etkinlikler içinde kullanılabilen çeşidi var.

     Sevgiyle Kalın...